Projecten

Modulaire gebouwen worden opgetrokken rond dragende structuren. In tegenstelling tot bij traditionele gebouwen hoeven die structuren niet gesloopt te worden als het gebouw weg moet. Ze kunnen perfect op een andere plaats hergebruikt worden. Met dezelfde óf andere wanden, daken en HVAC-installaties.

Hergebruik modulaire units

Hergebruik modulaire units

Kantoren krijgen een tweede leven in de Gentse haven
Beschrijving: 
5 units voor kantoren op hoogte van Groep COMET
Oorspronkelijk: 
OCMW-kantoren
Afmetingen: 
15 m x 6 m
Extra: 
nieuwe vloerbekleding, herschilderde buitenzijde, plaatsing op stalen constructie, …
Oppervlakte: 
90 m²
Installatieperiode: 
najaar 2011

De Groep COMET is internationaal actief op het vlak van inzameling en verwerking van ferro- en non-ferrometalen, kunststoffen, banden, afgedankte wagens en shredderafval.

Projectverantwoordelijke Patrick Lesage geeft tekst en uitleg: “Ik kende de mensen van Symobox al van een aantal vorige projecten. Ik weet dat ze correct en heel servicegericht werkten. Ook toen we voor onze extra kantoorruimte in Gent een offerte vroegen, was onze contactpersoon heel open en duidelijk. Men kon nieuwe units leveren, maar wou ook een voorstel met occasies doen. Ik weet uit ervaring dat sommige van hun concullega’s je soms tweedehands units proberen te slijten zonder dat te zeggen. Maar Symobox is anders. Zij gaan voor een win-win: zo konden ze ons zelfs een extra unit leveren voor dezelfde prijs. Wij hadden de plaats: dus dat was een buitenkans. De deadline voor de levering was interessant. En alle gevraagde aanpassingen waren mogelijk. Een extra raam, de keuken van plaats veranderen, … Dat ging allemaal! We hebben de units ook op hoogte laten plaatsen. Zo konden we nog parkeerplaatsen onder de nieuwe bureaus voorzien.”

“Het was niet alleen de prijs die speelde, het feit dat je gebouwen hergebruikt is ook interessant. Wij zitten met ons bedrijf in de recyclagebusiness, dus het principe van hergebruik is ons niet vreemd. Waarom iets weggooien als je het nog kan gebruiken? Je moet natuurlijk altijd alle pro’s en con’s afwegen, maar als de energetische waarden gehaald worden en de prijs is scherp … waarom zou je dan niet voor tweedehands gaan?”

“We zijn heel tevreden over Symobox. Na het project in Gent hebben we dan ook voor andere binnen- en buitenlandse sites van de Comet Group opnieuw samengewerkt.”