Projecten

Modulaire gebouwen worden opgetrokken rond dragende structuren. In tegenstelling tot bij traditionele gebouwen hoeven die structuren niet gesloopt te worden als het gebouw weg moet. Ze kunnen perfect op een andere plaats hergebruikt worden. Met dezelfde óf andere wanden, daken en HVAC-installaties.

Hergebruik modulaire units

Hergebruik modulaire units

Van labo’s in Eigenbrakel tot containerklassen in Ham-sur-Heure
Beschrijving: 
4 containerklassen voor een basisschool
Oorspronkelijk: 
laboratoria van een farmaceutisch bedrijf
Afmetingen: 
12 x 12 meter
Extra: 
nieuwe vloerbekleding, nieuwe wanden en plafonds, nieuw sanitair, ...
Oppervlakte: 
144 m²
Installatieperiode: 
voorjaar 2013

Na een probleem met de stabiliteit van de ondergrond wilde het bedrijf Lonza zijn aangekochte containerlabo laten weghalen. Het prijskaartje daarvoor bleek zeer hoog. Tot men Symobox belde. De containermodules van Lonza werden voor een heel aantrekkelijke prijs verhuisd, gedemonteerd en … opnieuw opgebouwd als klaslokalen. Tot tevredenheid van Lonza en van de Ecole Saint-Louis in Ham-sur-Heure.

De vorige eigenaar

“Ik kende Tom, onze commerciële contactpersoon van bij Symobox, al een hele tijd. Toen we op een bepaald moment een aantal containers, die we als laboratoria gebruikten, wilden laten weghalen, heb ik Tom gebeld. Hij deed ons een verrassend maar heel interessant voorstel. Symobox kon de containers die wij kwijt wilden, ergens anders een tweede leven geven. Zo werden onze laboratoria uit Braine … klaslokalen in Ham-sur-Heure. Een echte win-winregeling.”

“We hebben heel wat geld kunnen besparen. Normaal gezien hadden wij een aanzienlijk bedrag moeten betalen om de modules te laten verwijderen. Wij hadden die containers eerst gehuurd. Daarna aangekocht. We hadden er tenslotte redelijk in geïnvesteerd met de inrichting als labo en met nieuwe HVAC-technologie. Maar drie maanden na aankoop werden we plots met een probleem geconfronteerd. Door de instabiliteit van het terrein, waren wij verplicht om een andere oplossing te zoeken. Het bedrijf van wie we de containers hadden gekocht, vroeg op dat moment zeer veel geld om de modules … te laten slopen.”

“Symobox kwam met een veel interessanter voorstel. Het was niet alleen financieel heel aanlokkelijk. Ook het principe van het hergebruik sprak ons enorm aan. Het past ook in de ecologische filosofie van Lonza Braine en van onze Zwitserse hoofdzetel. We proberen onze ecologische voetafdruk klein te houden. We vermijden verspilling en we investeren heel wat tijd en energie in sorteren en recycleren. Zelf kochten we trouwens ondertussen ook al tweedehandsmodules. We hebben daar archiefruimte in ondergebracht.”

“Ik vind bij Symobox en bij de moederonderneming Symobo een service waarop ik 100% kan rekenen. Binnenkort plaatsen we samen met hen ook nieuwe gebouwen. Ook dat loopt heel vlot. Soms zijn hun oplossingen duurder dan wat ik eerst in gedachten had, maar altijd staan daar ook betere, efficiëntere en meer duurzame oplossingen tegenover. En die kwaliteit en duurzaamheid vinden we bij Lonza belangrijk. Ik ben dus heel tevreden over Symobox!”